PROFIEL

Sinds begin jaren 80 ben ik werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Mijn ervaringen zijn zowel klinisch als poliklinisch; vorige werkplekken zijn Psychiatrisch Ziekenhuis Veldwijk Ermelo, RIAGG Zwolle, RIAGG kop van Noord Holland en GGZ Mentrum Amsterdam. Sinds 1999 ben ik vrijgevestigd psychotherapeut met prive praktijken in Amsterdam en Callantsoog.


In het psychotherapeutisch vak ben ik zelf theoretisch en via leeranalyses en supervisies geschoold door oa: Henk Schalken, Thijs de Wolf, prof Loet van Eck, Jan Schulkes, Hans Swildens, Nel Draijer, Baan Batelaan, Ans van Blokland, prof Frans de Jonghe, Frans Schalkwijk, Andre Lavertu, Anke Savenije en Frans Holdert.

THEORETISCH KADER, DOELGROEP EN AANPAK

In het vak ben ik psychoanalytisch en systeemtheoretisch geschoold. De laatste 15 jaar behandel ik met name adolescenten, jongeren en volwassenen tot ongeveer 45 jaar. Deze behandelingen zijn vooral langdurig en persoongericht waarbij het accent ligt op onderliggende problematiek en dus niet louter op het snel laten verdwijnen van symptomen. Er wordt gewerkt aan een breed spectrum oplossing. Mijn doelgroep lijdt vaak aan angst-en depressieve klachten maar ook verstoringen en conflicten met zichzelf en anderen in de sociale interactie spelen een grote rol. Vaak is er sprake van zingevingproblematiek en identiteitsvragen waardoor stagnatie optreedt.
De jaren 2010 -2014  heb ik me gespecialiseerd in narcistische problematiek mede door scholing in een afgeronde NVPA/NVPP opleiding waarbij bewerken van en in de overdracht een centraal punt is. Immers, interactionele problemen buiten de therapie kamer doemen vaak ook binnen de werkrelatie tussen patient en behandelaar op en die worden vervolgens in de behandelkamer uitgewerkt om inzicht in onderstromen helder te krijgen.
Mijn persoonlijke stijl kenmerkt zich door de begrippen: naturel, direct, nuchter, helder en scherpzinnig maar ook door gedegen, robuust, betrokken en integer waarbij onverbloemde vragen niet worden geschuwd.

SUPERVISIE EN LEERTHERAPIE

Ik ben officieel leertherapeut  van  de VKJP, NVRG en NVPP voor psychotherapeuten en psychiaters in opleiding die binnen het psychoanalytisch en systeemtheoretisch kader hun leertherapie kunnen en willen doen.

Lidmaatschap van beroepsverenigingen
NVP - Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
LVVP - Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde psychotherapeuten en psychologen
NVPP - Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie
NVRG - Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie
VKJP - Nederlandse Vereniging voor Kinder en Jeugdpsychotherapie

Sinds 2016 ben ik Dutch delegate voor de European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy.