Theo Verbeek

Profiel

PROFIEL

Sinds 1980 ben ik werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Mijn ervaringen zijn zowel klinisch als poliklinisch; vorige werkplekken zijn Psychiatrisch Ziekenhuis Veldwijk Ermelo, PAAZ Zwolle, RIAGG Zwolle, RIAGG kop van Noord Holland en GGZ Mentrum Amsterdam. Sinds 1999 ben ik vrijgevestigd psychotherapeut met privé praktijken in Amsterdam en Callantsoog.

In het psychotherapeutisch vak ben ik zelf theoretisch en via leeranalyses en supervisies geschoold door oa: Henk Schalken, Thijs de Wolf, prof Loet van Eck, Jan Schulkes, Hans Swildens, Baan Batelaan, Ans van Blokland, prof Frans de Jonghe, Frans Schalkwijk, Sylvia Janson, Anke Savenije en Frans Holdert.

THEORETISCH KADER, DOELGROEP EN AANPAK

In het vak ben ik psychoanalytisch en systeemtheoretisch opgeleid. Met name behandel ik adolescenten en volwassenen tot ongeveer 45 jaar. Deze behandelingen zijn langdurig en persoonsgericht van aard waarbij het accent ligt op onderliggende problematiek en dus niet louter op het snel laten verdwijnen van symptomen. Er wordt dus gewerkt aan een breed spectrum oplossing. Mijn doelgroep lijdt vaak aan angst-en depressieve klachten maar ook verstoringen en conflicten met zichzelf en anderen in de sociale interactie spelen een grote rol. Vaak is er sprake van zingevingproblematiek en identiteitsvragen waardoor stagnatie optreedt.
De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in narcistische problematiek waarbij bewerken van en in de overdracht een centraal punt is. Immers, interactionele problemen buiten de therapie kamer doemen vaak ook binnen de werkrelatie tussen patiënt en behandelaar op en die worden vervolgens in de behandelkamer uitgewerkt om inzicht in onderstromen helder te krijgen. Sinds 2022 ben ik tevens officieel TFP therapeut waarbij zo vooral gewerkt wordt. 
Mijn persoonlijke stijl kenmerkt zich door de begrippen: direct, nuchter en scherpzinnig maar ook door gedegen, robuust en integer waarbij onverbloemde vragen niet worden geschuwd.

LEERTHERAPIE en SUPERVISIE

Ik ben officieel leertherapeut  van  de NVPP, VKJP en NVRG; psychotherapeuten, klinisch psychologen, systeemtherapeuten en psychiaters in opleiding kunnen binnen het psychoanalytisch en / of  systeemtheoretisch kader hun leertherapie doen.  Sinds 2019 kan ik ook de verplichte eigen psychoanalytische psychotherapie in het kader van de specialistische NVPP opleiding als leertherapeut PVL/LT aanbieden.  Kenmerkend voor een goed doorlopen leertherapie is dat je als behandelaar meer durft  te voelen in de tegenoverdracht wat de cliënt uiteindelijk ook ten  goede komt. Voor de VKJP ben ik supervisor voor behandelingen van 18-23 jarigen die een inzichtgevende persoonsgerichte psychotherapie doorlopen. 

Lidmaatschap van beroepsverenigingen
NVP – Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
LVVP – Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde psychotherapeuten en psychologen
NVPP – Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie
NVRG – Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie
VKJP – Nederlandse Vereniging voor Kinder en Jeugdpsychotherapie
TFP –   Transference Focused Psychotherapy  – register en psychoanalytische richting/kader